Merkezefendi Müzik Topluluğu’ndan muhteşem konser

Merkezefendi Belediyesi, salgın nedeniyle ara verilen sosyal faaliyetlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi bünyesinde oluşturulan Merkezefendi Müzik Topluluğu sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirlerinin alındığı Merkezefendi Kültür Merkezi Açık Otoparkı’nda muhteşem bir konser verdi.

23-07-2020 13:39:27

Keyifli anların yaşandığı konsere Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun, meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Birçok kültürel etkinliklere imza attıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bir sözümüz vardı. Merkezefendi’yi sanatın, kültürün, sporun ilçesi yapacaktık. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren yaklaşık 15 aylık süre içinde de bu amaçla çalışıyoruz. Birçok kültürel etkinliğimizi burada, bu alanda, Merkezefendi Kültür Merkezimizde gerçekleştirdik. Bu alanda konserlerimiz, kitap günlerimiz oldu. Birçok sizin sevdiğiniz, dinlediğiniz sanatçıyı, yazarı, şairi Kültür Merkezi’mizde konuk ettik” dedi.

“Bizler sizin ayağınıza geleceğiz”

Merkezefendililerden sosyal ve kültür faaliyetler hakkında birçok talebin olduğunu söyleyen Başkan Doğan, “31 Mart öncesi bir sözümüz daha vardı, ‘Hizmet artık mahalleye gelecek, bizler, sizin ayağınıza geleceğiz’ demiştik. Mahallelerimizde de geçen yaz sinema günleri yaparak hemşerilerimize güzel yaz akşamlarında güzel vakit geçirmelerini sağladık. Fakat yaşanan salgın dolayısıyla yaklaşık 4, 5 aydır kültürel ve sosyal aktivitelerimize, projelerimize maalesef ara verdik. Çünkü en önemlisi sizin can sağlığınızdı. Gerek Kültür Müdürlüğümüze gerek bizzat bana çok telefon geldi; ‘Başkanım çok sıkıldık’ diye. Sosyal mesafe kurallarına uygun bu şekilde ilk defa virüsten sonra konserimizi gerçekleştiriyoruz. Koromuzu hazırlamıştık. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Emekleri çok büyük” diye konuştu.

“Çocuklarımızı desteklemek boynumuzun borcudur”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sanatı ve kültürü Merkezefendililere yaşatmak istediklerini belirtti. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde 9 branşta kurs verildiğini söyleyen Başkan Doğan, “Çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza farklı branşlarda ücretsiz kurslar veriyoruz. Her bireyin sanatla, enstrümanla tanışmasını istiyoruz. Çok iyi çalamayabilirsiniz ama o sanatı, o güzel duyguyu Merkezefendili hemşerilerimize sağlamak istiyoruz. Çok yetenekli, çok değerli çocuklarımız var. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip ön plana çıkarmak, çocuklarımızı desteklemek de bizim, Merkezefendi Belediyemizin boynunun borcudur” dedi.

“Sizlerden aldığımız güçle bu yolda  yürüyoruz”

Kursların, mahallelere açılan Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerinde de olduğunu belirten Başkan Doğan, bir çocuk senfoni orkestrası kurmak istediklerini söyledi. Doğan, “Bölgemiz çok büyük. 311bin nüfusumuz var. Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerimizde hocalarımız bu enstrüman kurslarını veriyorlar. Aynı zamanda hocalarımız korolarla, çocuklarımıza müzik eğitimi veriyorlar. Bir gençlik koromuz var. Şu anda çalışmalarına devam ediyorlar. Bir çocuk korusunu, bir çocuk senfoni orkestrasını Merkezefendi ilçemize en yakın zamanda kazandırmak istiyoruz. Bu etkinliklerimiz ilk olarak burada başladı. Yaz boyunca mahallelerimizde de devam edecek. Sizlerin katılımı, sizlerin desteği bizim için çok önemli. Sizlerden aldığımız bu güçle bu yolda yürüyoruz. Bize düşen, bir bir sorumluluklarımızı yerine getirmektir. Sahne alan müzik topluluğumuza inanıyorum, güveniyorum. Katılımlarınız için sizlere çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen konsere katılan vatandaşlar, gece boyunca doyasıya eğlendiler. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi