Necip Fazıl’a Z Kütüphane

Merkezefendi ilçesinde eğitim veren  Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu bünyesinde oluşturulan Z-Kütüphane Vali Hasan Karahan’ın da katıldığı törenle açıldı.

27-12-2019 18:39:55

Açılış törenine Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Bilginin her gün yenilendiği, davranış ve tutumların, ihtiyaç ve beklentilerin sürekli değiştiği günümüzde, gençlerimizin hayat boyu öğrenme yaklaşımını benimsemiş bireyler olarak yetişmesi amacıyla hizmete açılan Z-Kütüphaneler; zekâ oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği taşınılabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekânlar şeklinde tasarlanmıştır” dedi. 

Vali Hasan Karahan açılış kurdelesini keserek hizmete aldığı Z Kütüphane’de incelemelerde bulundu.  Karahan, daha sonra sınıfları ziyaret etti, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi