Otobüs yangınlarına "yolda" eğitim

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, uygulama noktalarında yolcu otobüslerini durdurarak yolcu ve görevlilere olası yangınlarda neler yapılabileceği konusunda "hayat kurtarıcı eğitimler vermeye başladı.

28-09-2019 15:37:00

Otobüs yangınları ve kazalarına ilişkin, Denizli İtfaiyesi ekipleri, ölüm ve yaralanmaları en aza indirgemek amacıyla Türkiye’de bir ilk olan projeyi hayata geçirdi. Kentin giriş ve çıkış noktalarında oluşturulan polis güvenlik noktalarında görev alan itfaiye personeli, polis ekipleri denetim yaptığı sırada otobüse girerek eğitim veriyor. Olası yangında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlatan itfaiye personeli, yangın tüpü, imdat çekici gibi acil müdahale malzemelerinin kullanımı hakkında bilgi veriyor.

İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı yaptığı açıklamada, son dönemde gündeme gelen otobüs yangınlarına karşı acil durum anında otobüs içinde neler yapılması gerektiğini anlatan küçük sunumlar hazırladıklarını ifade etti. Polis uygulama noktalarında konuşlandırdıkları itfaiye personelinin yolcu otobüslerini durdurarak yolcu ve personele yangın anında neler yapılması ve yapılmaması gerektiğine yönelik bilgiler verdiğini anlatan Başlı,  "Son dönemde bizim de çok üzüldüğümüz otobüs yangınları oldu. Biz bu yaralanma ve can kayıplarının önüne geçebilmek amacıyla, acil durumlarda otobüsün nasıl tahliye edileceği, imdat çekiçlerinin kullanımı, otobüsün ön ve orta kapılarının acil durumlarda nasıl açılacağı, yangın söndürme araçlarının nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler veriyoruz. Yolculara bilgilendirme broşürleri dağıtıyoruz” dedi. 

İtfaiye personelini gören yolcuların önce şaşkınlık yaşadığını, yapılan sunum sonrası memnuniyetlerini dile getirdiklerini anlatan Başlı, uygulamanın ülke çapında yayılması gerektiğini vurguladı.

AA

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi