28 Temmuz 2022 Perşembe

Oyunlarla haklarını öğrendiler

Pamukkale Belediyesi, Sosyal İklim Derneği ile ortaklaşa olarak “Ben Çocuğum, Haklarım Var” etkinliği gerçekleştirdi. Sosyal İklim Derneği Başkan Yardımcısı Gaye Tuğrulöz, çocuklara oyunlarla haklarını anlattı. Belediye Başkanı Avni Örki, farkındalık için yapılan çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

17-12-2019 18:29:02

Pamukkaleli çocuklar oyunlar eşliğinde haklarını öğrendi. Pamukkale Belediyesi sosyal tesislerinden biri olan YSE’de bulunan Pamuk Kafe’de gerçekleşen, “Ben Çocuğum Haklarım Var” etkinliğine çocuklar aileleriyle birlikte katıldı. Sosyal İklim Derneği Başkan Yardımcısı Gaye Tuğrulöz,  çocuklara oyunlarla haklarını öğretti. Çocuklar oldukça keyifli zaman geçirerek, hakları hakkında merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını öğrendi. 

Sosyal İklim Derneği Başkan Yardımcısı Gaye Tuğrulöz, “Çocuk senatosunda, çocuk meclislerinde karar alma mekanizmalarına dahil oldum ve UNICEF’in çocuk hakları ve katılma eğitimini tamamladım. da Sosyal İklim Derneğimiz adına çocuk çalışmalarını yaygınlaştırmak adına Pamukkale Belediyesi’nin desteğiyle buradayız. Burada, Pamukkale’de yaşayan çocuklara çocuk haklarını ve katılımını anlatıyor ve onlara oyunlarla oyunlaştırılmış bir şekilde hak temelli oyunlar oynatarak, haklarını öğrenmelerini sağlıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Avni Örki ise, çocukların ülkenin geleceğinin emanet edileceği kişiler olduğunu söyleyerek, “Çocuk Hakları’na biz önem veriyoruz. Çocuklarımız bu ve benzeri etkinliklerle haklarını öğrenmiş oluyor. 20 Kasım Çocuk Hakları günü idi. Biz çocuklarımızın haklarına önem verdiğimiz için farkındalık çalışmalarına destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Pamukkale ilçesinde yaşayan herkes gibi çocukların da mutluluğu için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi