4 Ağustos 2022 Perşembe

Pamukkale Belediyesi’nin Yaz Dönemi Yabancı Dil Kursu sona erdi

Pamukkale Belediyesi’nin  gençleri geleceğe daha iyi hazırlamak için düzenlediği Yaz Dönemi Yabancı Dil Kursuları  sona erdi. Almanca ve İngilizce A1 seviyesi kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

05-09-2019 12:18:33

Yaz tatilini verimli geçirmek ve  kendilerini geliştirmek isteyen Pamukkaleli gençler için Pamukkale Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediği  İngilizce ve Almanca kursları sona erdi. Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binasında 2 ay süren kursa  gençlerin ilgisi yoğundu. İngilizce Öğretmeni Hatice Öz ve Almanca Öğretmeni Ayça Gürcan tarafından verilen 120 saatlik kurs sonunda düzenlenen sınavda başarılı olan gençlere sertifikaları  törenle verildi. 

Törende gençlerle sohbet eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki,  milyonlarca turisti ağırlayan bir turizm ilçesi olduklarını belirterek,  bu nedenle yabancı dilin önemli olduğunu vurguladı. “Bu kursları vermemizin bir çok sebebi var” diyen Başkan Örki, “Bu yılın ilk 8 ayında 1 milyon 800 bin turist Pamukkale’ye geldi. Bu sayının yıl sonuna kadar 2.5 milyonu aşmasını bekliyoruz. Turizm ilçesinde yaşayan gençlerin en azından başlangıç seviyesinde yabancı dil bilmesi çok önemli. Bunun yanında eğitim ve iş hayatı için yabancı dil olmazsa olmaz durumunda. Biz Pamukkaleli gençleri hayata hazırlanırken avantajlı olsunlar diye bu kursları açtık. İsteğimiz 6 farklı dilde kurs açmaktı. Ancak en çok talep İngilizce ve Almanca için oldu. İleri seviye için talep olursa bunu da değerlendiririz. Biz Pamukkaleli gençlerimizin geleceğe hazır hale gelmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi. Örki, kursu başarıyla tamamlayan gençlere sertifikalarını verdi.

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi