25 Temmuz 2022 Pazartesi

PAÜ, Buluş Fuarı’ndan madalyalarla döndü

4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda Pamukkale Üniversitesi adına üç patentle katılan Pamukkale Teknokent, 1 altın 2 bronz madalya ile Denizli’ye döndü.

27-09-2019 14:04:08

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Dünya Fikir Mülkiyet Teşkilatı, Avrupa Patent Ofisi ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu ana sponsorluğunda Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla bu yıl 4. kez buluşturan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarına Pamukkale Teknokent A.Ş, üç patentle katıldı. Teknofest 2019 kapsamında düzenlenen fuarda otuz farklı ülkeden toplam 384 proje sergilendi.

Fuarda Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Koluman’ın önderliğinde, PAÜ öğrencileri Özge Oral ve Kadir Demirci’nin birlikte hazırladığı Elektrokimyasal Analiz Süreçlerinde Kullanılan Sistem Projesi altın madalyanın sahibi oldu. Yine Prof. Dr. Ahmet Koluman’ın danışmanlığında öğrenciler Hüsra Tunçer ve Atakan Eryıldız’ın hazırladığı Hijyen Tespit Biyosensörü  isimli proje bronz madalya ve Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan’ın proje danışmanlığında Sevgi Taşdan, Arda Güzel, Cemil Kobak, Mücahit Ekrem Yeşilyurt, Songül Petek ve Yasin Gürcan’ın hazırladıkları engelli bireylerin rehabilitasyon çalışmalarına yardımcı olmak ve onların topluma kazandırılmasını sağlamak için hazırladıkları Tulgar Geliştirilmiş Aktif-Pasif Egzersiz Bisikleti” isimli proje bronz madalya ile ödüllendirildi.

Ödüle layık görülen akademisyenler ve çalışma ekiplerini kutlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Milli teknolojilerin gelişmesi, yeni AR-GE fikirlerinin ortaya çıkması ve yerli teknolojilerin geliştirilmesi şüphesiz ki milli ekonomimizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Devlet kurumlarımızın teşvikleri ve üniversitelerimizin akademik çalışmalarıyla temel bilimlerde, teknolojide, mühendislikte ve tıpta dünya standartlarında projeleri bilim dünyasına kazandıracağımıza olan inancım tamdır. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler bu sorumluluğun bilinciyle çalışmalarımıza yön veriyor, yönetim anlayışımız olarak da yeni fikirlerin ürüne dönüştürülmesine imkân sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi