“PREMATÜRE GÜCÜ FOTOĞRAF SERGİSİ” AÇILDI

Pamukkale Üniversitesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Denizli AB Bilgi Merkezi işbirliğiyle 17 Kasım Dünya Prematüre Günü etkinlikleri kapsamında, Forum Çamlık AVM’de “Prematüre Gücü Fotoğraf Sergisi” açıldı.

18-11-2016 17:36:24

Serginin açılış kurdelesini Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Pamukkale Üniversitesi Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hacer Ergin birlikte kesti. Erken doğan bebekler için farkındalık yaratmak, prematürelik nedir, prematüre bebek ve ailesi hangi sorunlarla yüzleşir, bu alanda bilinmeyenler ve göz ardı edilenler hakkında bilgilendirmek amacıyla Avrupa ve Türkiye’deki durumu karşılaştırmalı olarak da gözler önüne seren sergide,  PAÜ Yenidoğan Yoğum Bakım Ünitesi bebeklerinin fotoğraflarına yer verildi. Prematüre Gücü Fotoğraf Sergisi, bebek bekleyen ve prematüre bebek sahibi aileler, yenidoğan uzmanları ve prematüre doğup, sağlıkla büyüyen çocuklar tarafından özel ilgi gördü. Geçen sene yılın annesi seçilen Nalan Kaynak’da Prematüre Gücü baskılı mor tişört giyerek sergiye olan desteğini gösterdi. 

“Önemli olan sağlık”

Sergi hakkında bilgi veren Ergin,“Erken doğan bebekleri yaşatabilmek en büyük gururumuz. Ancak önemli olan onların sağlıklı büyümesi. Bu bebeklerin sağlıklarının yerinde olmasında, yaşamlarının konforlu olmasında, her çocuk gibi okula gidebilmelerinde, yürüyüp koşabilmelerinde hatta askere gidebilmelerinde yenidoğan servisinde geçirdikleri sürenin faydası büyük” diye ifade etti.

Denizli AB Bilgi Merkezi ve PAÜ Neonatoloji Bilim Dalının birlikte kutladığı 17 Kasım Dünya Prematüre GününeDenizli Adliyesi de prematüre farkındalık rengi olan mor ışıklandırmasıyla dikkat çekti. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi