3 Ağustos 2022 Çarşamba

“Saniyeler hayat kurtarır, ellerinizi temizleyin!”

“El Temizliği, COVID-19 virüsü dahil olmak üzere patojenlerin yayılmasını azaltmak ve enfeksiyonları önlemek için en etkili eylemlerden biridir” diyen PAÜ Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut Dünya El Temizliği Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

08-05-2021 13:38:38

PAÜ Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut şu ifadelere yer verdi: “Bugün, temiz ellerin hayatları nasıl kurtardığını ve dünyamızı daha güvenli bir yer haline getirdiğini düşünme şansı veren Küresel El Yıkama Günü. Dünya Sağlık Örgütü "Genç ve yaşlı tüm bireylerin, hastalığa karşı korunmak, sevdiklerimizi korumak ve nihayetinde hayatlarını kurtarmak için ellerini uygun şekilde yıkamasını" savunmaktadır. 2021 Dünya El Temizliği Günü için DSÖ’nün bu yılki sloganı ‘’Saniyeler hayat kurtarır - ellerinizi temizleyin!’’ olarak belirlenmiştir. Sağlık çalışanlarını ve tesislerini hasta bakım noktasında etkili bir el temizliği eylemi gerçekleştirmeye davet etmektedir. Sağlık hizmeti çalışanlarının (SHÇ) elleri hastaların güvenliğinde kritik bir rol oynamaktadır. SHÇ uygun yöntem kullanarak doğru zamanda ellerini temizlemezse, elleri aracılığıyla enfeksiyona sebep olan mikroorganizmaları bir hastadan diğerine bulaştırabilirler. Kilit anlarda el temizliği uygulamak önemli bir sağlık hizmeti müdahalesidir. El temizliği yeni mikroorganizmaların (antibiyotiğe dirençli olanlar dahil) yayılmasını azaltır, hasta güvenliğini arttırır ve sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonu azaltır. Etkili, zamanında el temizliği, enfeksiyon önleme ve kontrolünün bir temel taşıdır. Enfeksiyon Kontrol Komiteleri, Hastane Yöneticileri ve Sağlık Otoritelerini bu kampanyaya aktif olarak katılmaya davet etmektedir. Böylelikle de enfeksiyon kontrol önlemlerinin ve el temizliğinin önemini vurgulayarak dirençli mikroorganizmaların yayılımı durdurulabilecektir.”
PAÜ Hastanesi, Covid-19 Pandemi döneminde el hijyeni uyumu yüksek olan bölüm ve kişilere sergi salonunda teşekkür belgeleri takdim edilerek herkes el  temizliğine davet edildi. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi