Sopayla dövülüp koruma altına alınan köpeğe Mutlu adı verildi

Denizli'de sopayla dövülme  görüntüleri sosyal medyaya yansımasının ardından Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altına alınan Mutlu  köpeğin sahipleri ortaya çıktı. Olayı televizyonda görünce öğrenen Serkan Karaboya,  köpeğini teslim aldı.

19-10-2019 14:48:03

Hallaçlar Mahallesi’nde bahçeye girdiği iddiasıyla zincire bağlanıp sopayla acımasızca dövülen, hayvan severlerin devreye girmesiyle Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda koruma altına alınan ve "Mutlu" ismi verilen köpeğin sahipleri ortaya çıktı.  Olay, besicilik yapan Serkan Karaboya'nın kangal cinsi 6 aylık köpeğinin hafta başında kaybolmasıyla başladı. Köpeklerini her yerde arayan Karaboya, tanıdıklarına da haber vererek görülmesi halinde kendilerine bildirilmesini istedi. Önceki gün TV'lerde "Denizli'de şiddete uğrayan köpek" haberine dikkat kesilen arkadaşları Karaboya'yı arayarak köpeğine çok benzediğini haber verdi.

 

Bunun üzerine medyaya yansıyan fotoğraf ve görüntüleri araştıran Karaboya, şiddete uğrayan köpeğin kendisinin olduğuna emin oldu. Karaboya ayrıca köpeğin Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda koruma altına alındığını öğrendi. Dün hemen merkezin yolunu tutan Karaboya, isminin "Kasap" olduğunu belirttiği köpeğine ait kimlik, aşı kartı ve fotoğrafları ibraz etti. Belgelerden köpeğin Karaboya'ya ait olduğunun anlaşılması üzerine kayıp köpek, görevliler tarafından tutulduğu bölümden getirilerek sahibine gösterildi. Tesiste Mutlu adı verilen köpek 5 gün sonra sahibine kavuşmanın sevincini yaşadı. Merkezde görevli veteriner ve çalışanların köpekleriyle yakından ilgilendiğini kaydeden Karaboya, köpeğe sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Komik ceza

Öte yandan Doğa Koruma ve Mili Parklar Denizli Mühendisliği, Mutlu köpeği sopayla döven F.A.’ya  5199 sayılı hayvanları koruma kanununun 14. Maddesi uyarınca 773 lira para cezası verileceğini açıkladı. Para cezası hayvan dostları tarafından komik ve caydırıcı olmayan bir ceza olarak değerlendirildi. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi