27 Temmuz 2022 Çarşamba

Traktör ve motosiklet kazalarına karşı uygulanacak

Denizli İl Jandarma Komutanlığınca Valilik Makamından alınan “Olur” ile Mart 2021 ayından itibaren başlayıp yıl boyunca devam edecek olan “Reflektör Tak, Hayata Işık Yak”, “Traktörün Ters Dönmesin, Nefesin Kesilmesin” ve “Bir Kask Bir Hayattır, Bir Hayat Her Şeydir” sloganları ile gerçekleştirilecek olan projelere Kale Kaymakamlığı başkanlığında yapılan trafik eğitim semineriyle başladı.

26-02-2021 10:01:50

Proje kapsamında Kale Kaymakam Vekili Sn. Abdulkadir Şahin başkanlığında, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, İlçe J.K. J.Tğm. Muhammet Yasin Arkalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, Ziraat Odası Başkanı Halil Saygın ve Kale İlçesi Mahalle Muhtarlarının katılımları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait toplantı salonunda Tavas İlçe J.K.lığı Trafik Timleri tarafından Trafik Eğitim Semineri icra edildi. 
Jandarma Trafik Timleri tarafından özellikle traktör ve motosiklet/motorlu bisikletlerin karıştığı kazalarda traktörler için güvenlik çerçevesi ve kabinin motosikletler için ise kask takmanın önemi üzerinde durularak bu konularda hazırlanan bilgilendirici broşürler dağıtıldı.  
Traktörlerin karıştığı kazalarda birçok vatandaşımızın, traktörlerde güvenlik çerçevesi bulunmamasından, bulunanların ise bazı traktör sürücüleri tarafından sökülmesi veya indirilmesinden dolayı traktörün kaza anında ters dönmesi, motosiklet/motorlu bisiklet sürücü ve yolcularında ise kask bulunmamasından dolayı hayatlarını kaybettiği vurgulanarak örnek olaylara da yer verildi. 
Kale Kaymakam Vekili Aldulkadir Şahin yaptığı konuşmada; Trafik kazalarının alınacak tedbirler ile önlenebilir kazalar arasında yer aldığını, çalışan ve üreten çiftçilerimizin alınması gereken basit tedbirlerin ihmali nedeniyle hayatlarını kaybetmeleri veya yaralanmalarının üzücü olduğunu, toplantıya katılan tüm muhtarlara Jandarma Trafik Timleri ile bu hususlarda koordine içerisinde çalışılması, konunun öneminin vatandaşlarımıza anlatılması yönünde Jandarma Trafik Personeline her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirtti. 
Seminer sonunda kura ile belirlenen çiftçilere, Kale Ziraat Odası Başkanlığı tarafından temin edilen reflektörler hediye edildi. Reflektörü bulunmayan traktör römorkuna İlçe Kaymakam Vekili Abdulkadir Şahin ve seminere katılan Belediye Başkanı, Ziraat Odası Başkanı tarafından reflektör takıldı. Ayrıca İlçe Kaymakamı tarafından bazı mahalle muhtarlarına çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi