4 Ağustos 2022 Perşembe

Vali Atik, Denizlililer’e tavsiyelerde bulundu

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, düzenlediği basın toplantısıyla koronavirüsün artış hızının ülke hızıyla paralel gittiğini belirterek, vatandaşların, maske, mesafe, hijyen kurallarına dikkat etmelerinin çok önemli bir unsur olduğunu söyledi. Artış hızının önüne geçmek için bu süreçte misafirlik, komşuluk ziyareti ilişkilerinin de askıya alınması konusunda vatandaşa tavsiyede bulunan Atik, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı konusu, devlet hastanelerindeki durum, okullardaki süreç gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu.

07-11-2020 14:18:40
Denizli Valisi Ali Fuat Atik, valilik brifing salonunda oda ve STK temsilcileriyle birlikte koronavirüsle ilgili basın toplantısı düzenledi.
Türkiye’de koronavirüs artış hızının Denizli ile ilgili paralel sonuçlar gösterdiğini belirten Vali Atik, “Ülkedeki artışa paralel olarak Denizli’de de artışlar gözlemleniyor. Biz yapmış olduğumuz çalışmalarla bu artış hızını ne kadar durdurabilirsek kendimizi şanslı hissedeceğiz. Denizli’de bugün olduğu gi.i çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla tekrar tekrar toplantı yaparak ek koronavirüs tedbirlerini gözden geçirmeye devam ediyoruz. Bugün yaptığımız toplantı gibi STK’larımızın verdiği fikirler üzerine İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte yeniden tedbirlere yönelik çalışma yapacağız. Koronavirüs süreci tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de ciddi anlamda etkilemiştir. Bunun için de Denizli’de basın mensuplarımızın koronavirüsle mücadelede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da uyarıcı, bilgilendirici, bilinçlendirmeye yönelik yayınlarıyla yanımızda yer almasını istiyorum. Vatandaşlarımıza uyarıcı hamleler işe yarayacaktır. Hep birlikte olursak bu virüsü yeneceğiz. Bizim sesimizi vatandaşımıza daha fazla duyurun. Vatandaşlarımızı kurallara uyması konusunda daha fazla gündeme taşıyalım istiyorum” dedi.
“Misafirliği askıya alalım”
Artışın gözlemlemeye devam etiğini, koronavirisün artış hızını durdurmak için maske, mesafe, hijyen kuralına vatandaşların tam riayet etmesinin önemine vurgu yapan Vali Atik, “Bunu kesinlikle aklımızdan çıkarmayacağız. Biz bunlara uyarsak emin olun, mücadeleyi kazanacağız. Vatandaşımızın kendisini koruyacak. Bizlerin verdiği tavsiyelere uymalı” dedi. Bu süreçte misafirlik, komşuluk ziyareti ilişkilerinin de askıya alınmasının önemli bir detay olduğunu söyleyen Atik, her türlü tedbirin virüse karşı önemli sonuçlar getireceğini söyledi.
Okul ve hastanelerde son durum
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Atik, Denizli’de devlet hastanelerindeki sürecin normal olduğunu her hangi bir sıkıntını bulunmadığını dile getirdi. Hastaneler konusunda riskin bulunmadığını ekleyen Atik, vatandaşların tek yapması gereken şeyin virüsten korunmak olduğunu söyledi.
“Denizli’de 65 yaş üstü sokağa çıkma konusu”
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının Denizli’de uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna ise Vali Atik, “Denizli’de 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlamasını istişare yapacağız. Artısını ve eksisini değerlendirerek bununla ilgili karar vermeyi düşünüyoruz. Toplumun tüm katmanlarını katarak, herkesin fikrini alarak bir karar alacağız. Tek başına bu kararı alma isteğimiz yok. Toplumun her kesimine ulaşıp bu konuda fikrimizi ve uygulamamızı ortaya koyacağız” dedi.
Haber Merkezi
YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi