20 Ağustos 2022 Cumartesi

Yabancı öğrenciler Stratonikeia Antik Kenti ve Marmaris’i gezdi

Genel anlaşmalar, Erasmus ve genel programları kapsamında farklı ülkelerden Pamukkale Üniversitesine eğitim görmeye gelen değişim programı öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Stratonikeia Antik Kenti ve Marmaris’i gezdi.

10-12-2019 14:25:10

Ülke tanıtımına katkı sağlayan, öğrencilere kültürel farklılıklar ve tanıştıkları yeni kültürel değerler hakkında bilgi vermeyi amaçlayan uluslararası bir program olan ERASMUS Öğrenci Değişim Programı ile Pamukkale Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler hem Türkçeyi öğrenme hem de Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor.  Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından uluslararası değişim programı öğrencileri için düzenlenen geziye katılan yaklaşık 50 yabancı öğrenci Stratonikeia Antik Kentini ve Marmaris’i gezerek keyifli bir gün geçirdi.

Türk kültürü hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen gezi programına katılan PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’a, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Fatih Mehmet Demir eşlik etti.  

Gezi programının ilk durağı, Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti oldu. Kazı başkanlığını Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt’ün yaptığı antik kentini rehber eşliğinde gezen öğrenciler Stratonikeia’yı yakından tanıma ve inceleme fırsatı buldu. Arkeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Tunç Sezgin, antik kent ile ilgili yapılan kazı faaliyetleri ve günışığına çıkartılan eseler hakkında bilgi verdi. 

Antik kent gezisi sonunda yorulan ve acıkan öğrencilere  öğle yemeği ve çay ikram edildi. Rektör Prof.Dr.Hüseyin Bağ, ızgaranın başına geçerek yabancı öğrencilere elleriyle köfte pişirdi. Gezinin son durağı ise Muğla’nın popüler ilçelerinden Marmaris oldu. Yat limanını gezen öğrenciler Marmaris çarşısında keyifli anlar geçirdi. 

Haber Merkezi

 

 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi