Yabancı öğrenciler Tripolis’i gezdi

Pamukkale Üniversitesi’nde genel anlaşmalar ve Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında eğitim gören 50 yabancı uyruklu öğrenci Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Tripolis antik kentini gezdi, Buldan’da keyifli bir gün geçirdi.

19-11-2019 13:34:49

Geziye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, İdari Mali İşler Daire Başkanı Halil Tekin, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Gezinin ilk durağında yabancı öğrenciler Tripolis antik kentinde yapılan kazı çalışmaları, ortaya çıkarılan mimari yapılar ve eserler hakkında kazı başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman’dan bilgi aldı. Mimari yapıları ve ortaya çıkarılan eserleri dikkatle inceleyen öğrenciler bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Antik kent ziyaretinin ardından program, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve öğrencilerin Buldan ilçesine yaptıkları gezi ile devam etti. Burada, öğrencilere yöresel Buldan simidi ve çay ikram edilirken Kaymakam Murat Sarı öğrencilere el dokuması ürünler hediye etti. Öğrenciler Geleneksel Buldan Evleri önünde bol bol fotoğraf çektirirken gezinin son durağı 1155 metre rakımlı Süleymanlı Yayla Gölü oldu. Süleymanlı Yayla Gölü’nde öğrenciler, doğanın ve temiz havanın tadını doyasıya çıkardı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Erasmus gibi öğrenci değişim programlarının temel amaçlarından biri değişim programlarından yararlanan öğrencilerin gittiği ülkelerin kültürlerini de tanıma fırsatı yakalamalarıdır. Bizler de Pamukkale Üniversitesi olarak kültür elçilerimiz olarak değerlendirdiğimiz öğrencilerimize iyi eğitim almalarının yanında tarihimizi ve kültürümüzü de tanıtmak istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi