28 Temmuz 2022 Perşembe

Yuvalarının anahtarlarını aldılar

Sarayköy’ün Trafo Mahallesi’ne yapılan 410 TOKİ konutun anahtar teslimleri 8 Temmuz’da başladı. Kimisinin evliliğinden bu yana kimisinin çocuklarının geleceği için hayal ettiği ev sahibi olma umutları gerçekleşen vatandaşlar TOKİ konutlarını çok beğendiklerini söyledi.

19-07-2019 10:01:37

Sarayköy Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile ilçenin Trafo Mahallesi'ne 122 metrekarelik 3+1 ile 85 metrekarelik 2+1 şeklinde yapılan, Denizli ve çevre illerden yoğun talep alan 410 TOKİ konutun anahtar teslimleri 8 Temmuz’da başladı.  Kiminin evliliğinden bu yana kiminin çocuklarının geleceği için umut ettiği 410 ailenin ev sahibi olma hayali Sarayköy TOKİ konutları ile sona erdi. Anahtarlarını TOKİ konutları alanında teslim alan vatandaşlar kendi evlerinin kapısını açmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Evlerini inceleyen vatandaşların ortak mesajı, “ Rabbim evi olmayanlara nasip etsin”   oldu.  Ev sahibi olan vatandaşlar bu zamana kadar kendileri için yaptıkları duayı bu kez evi olmayanlar için yaptı. Evinin anahtarını teslim alan 61 yaşındaki Eşe Aylak, “Evliliğimden bu yana ev sahibi olma hayalim vardı. Sarayköy TOKİ evlerine kayıt oldum ve çıkması için hep dua ettim. Çok şükür bize de nasip oldu. Şimdi anahtarlarımızı aldık. Evimize baktıktan sonra hemen yerleşeceğiz. Çok heyecanlığım. Evler çok güzel” derken, 39 yaşındaki Nazife Sarıekiz, “Denizli’de kayınvalidemin  evinde oturuyorum. Bugüne kadar kendi evimiz olmadı. Ev sahibi olmak en büyük hayalimdi.  Hayalim gerçek oldu. Anlatılamayacak kadar mutluyum” diye konuştu. 

11 senedir kiracı olduğunu söyleyen Tahir Aysan ise duygularını, “Hep bir ev hayali kurduk. Konuk fiyatları yüksek olduğu için ancak TOKİ’nin şartlarında ev sahibi oluruz diyorduk. Allah’a şükür şimdi artık ev sahibi olduk. Anahtarımızı aldık. Kendi evimize girme huzuruyla çok farklı bir duygu içerisindeyim. Kendi evinde durmanın huzuru var şu an” cümleleriyle dile getirdi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi