4 Ağustos 2022 Perşembe

Zolan: “Yangının yaralarını saracağız”

Sarayköy ilçesinde çıkan orman yangını söndürme çalışmalarına katılarak dün geceden itibaren ekiplerin başında yer alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Denizli’nin büyük bir yangın felaketi yaşadığını belirten Başkan Osman Zolan, yangının yaralarını kısa sürede saracaklarını söyledi.

05-07-2017 14:30:34

Sarayköy ilçesinde çıkan orman yangını söndürme çalışmalarına katılarak dün geceden itibaren ekiplerin başında yer alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gün ağarınca yangın riski nedeniyle boşaltılan Tekkeköy ve Tırkaz mahallesindeki vatandaşları ziyaret etti. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın eşlik ettiği Başkan Osman Zolan, ilk olarak orman yangını dolayısıyla boşaltılan Tırkaz’da mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yangını söndürmek için dün akşamdan beri canla başla çalışan Denizli ve çevre illerden gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile DESKİ personeline kolaylıklar dileyen Başkan Osman Zolan, yangının son durumu hakkında bilgi aldı.

“TÜM EKİPLERİMİZ İLK ANDAN İTİBAREN BURADAYDI”

Yangının büyümesi ile birlikte bölgedeki vatandaşların tahliyesi için 5 otobüs görevlendirdiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, “Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesindeki araçlarımız kısa sürede vatandaşlarımızı yangın bölgesinden uzaklaştırdı. İtfaiye Dairesi Başkanlığımız orman yangını ve kaza olmak üzere 6 arazöz, 30 tonluk su ikmal aracı, 13 araç ve 50’den fazla personel ile müdahale felakete müdahale etti. Büyükşehir DESKİ, Park Bahçeler ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız bünyesindeki 21 su tankeri ve 16 iş makinesi de bölgede canla başla çalıştı. 

 

“ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK”

 

Uçak, helikopter ve çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangın alanında bir süre inceleme yapan Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler Tekke Mahallesi yakınlarında alevlerin yeniden sardığı alanı fark ederek yangın söndürme ekibi çağırdı. Bir süre buradaki çalışmaları inceleyen Başkan Osman Zolan, Denizli’nin büyük bir yangın felaketi yaşadığını belirtti. Yangına müdahale sırasında meydana gelen tanker kazasına da değinen Başkan Osman Zolan, “Maalesef kayıplarımız var. Üzüntümüz büyük” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR’DE 1 GÖREV ŞEHİDİ, 4 YARALI

Kazada Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’de görevli TIR şoförü Hüseyin Avcı’nın (41) görev şehidi olduğunu, Fen İşleri Dairesi’nde çalışan Zafer Demir’in (35) helikopter ambulans ile İstanbul’a sevk edildiğini, İtfaiye Dairesi Başkanlığından da 3 personelin hafif şekilde yaralandığını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Yangın felaketinin yaşandığı sırada meydana gelen üzücü kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza ve çalışma arkadaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesinin tüm birimlerinin felaketin önlenmesi için canla başla çalıştığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, felaketin yaralarını en kısa sürede saracaklarını kaydederek, yangını söndürmek için can siperane çalışan herkese teşekkür etti.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi